Trainer van AZ-opponent komt verrassend uit de hoek: 'Europa League onbelangrijk'

Trainer van AZ-opponent komt verrassend uit de hoek: 'Europa League onbelangrijk'

Gepubliceerd: woensdag 26 augustus 2015 om 21:44wo 26-08-2015 om 21:44

Aanstaande donderdag verdedigt FC Astra, de Europa League-opponent van AZ, in Alkmaar een 3-2 voorsprong uit het heenduel. De trainer van de Roemeense formatie deed in de aanloop naar de confrontatie een opmerkelijke uitspraak. 

"Ik vond de Europa League eigenlijk niet belangrijk. Onze focus lag aan het begin van dit seizoen helemaal niet op dit toernooi. We hadden namelijk nooit verwacht weer zo ver zouden komen. Nu we er zijn, gaan we er wel voor", tekent het digitale thuis van AZ op uit de mond van Marius Sumudica.

De oefenmeester verwacht een lastige klus in het AFAS Stadion. "AZ heeft namelijk de kwaliteiten om een doelpunt te maken. Het is een goed team met veel jonge spelers. Het wordt een lastige wedstrijd, maar we zijn hierop voorbereid. Het zou mooi zijn om de enige Roemeense club in Europa te zijn."

Tijdens de eerste ontmoeting in Roemenië viel het op dat Astra opvallend goed uit de verf kwam bij corners en vrije trappen. AZ is gewaarschuwd: Sumudica liet woensdag weten dat zijn elftal de afgelopen dagen nog eens extra heeft geoefend op dode spelmomenten. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws