'Miskoop' van City wil van geen wijken weten: Ik weet dat ik goed genoeg ben

'Miskoop' van City wil van geen wijken weten: "Ik weet dat ik goed genoeg ben"

03-09-2015 22:05
1

Manchester City betaalde een jaar geleden meer dan veertig miljoen euro aan FC Porto voor de diensten van Eliaquim Mangala. Deze zomer was City bereid om de Franse verdediger te laten vertrekken. Mangala zat daar zelf niet op te wachten. 

The Citizens haalden Nicolas Otamendi in augustus voor ongeveer vijftig miljoen euro op bij Valencia. De Spanjaarden hoopten Mangala - die afgelopen seizoen geen sterke indruk maakte in Engeland - in die deal te betrekken. De stopper zelf zag dat niet zitten. "Ik weet zeker dat ik goed genoeg ben om een basisplaats bij City te veroveren", aldus de international in gesprek met Sky Sports. 

"Ik heb vertrouwen in mezelf en weet zeker dat ik me kan bewijzen onder trainer Manuel Pellegrini", zo stelt Mangala. Naast Otamendi heeft de Chileense oefenmeester in het centrum van zijn defensie ook de beschikking over onder meer Vincent Kompany en Martin Demichelis. 

City is ondertussen uitstekend aan het Premier League-seizoen begonnen. Vier duels op rij werden gewonnen, bovendien incasseerde de grootmacht nog geen enkel tegendoelpunt.