In het kort: Promes is ongeluksbrenger Oranje, zware concurrentie voor Jóhannsson

In het kort: Promes is ongeluksbrenger Oranje, zware concurrentie voor Jóhannsson

06-09-2015 23:22
2

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Promes wéér onderuit
Het is wat kort door de bocht, maar misschien doet bondscoach Danny Blind er goed aan om Quincy Promes voorlopig niet meer op te stellen. De aanvaller van Spartak Moskou speelde zondagavond tegen Turkije zijn zesde interland en ging voor de zesde keer onderuit. Eerder ging het al fout tegen Frankrijk, IJsland (tweemaal), Mexico en de Verenigde Staten.

Pizarro op weg naar oude club
Claudio Pizarro gaat maandag zijn handtekening onder een contract bij Werder Bremen zetten. De Peruaan (36) kwam zondagavond aan in Duitsland en is in de auto naar het Noorden gestapt, zo blijkt uit beeldmateriaal van Bild. Pizarro speelde tussen 1999 en 2001 en 2008 en 2012 al voor Werder Bremen, dat hem transfervrij oppikt door zijn clubloze status. Met Aron Jóhannsson (ex-AZ) trokken de Duitsers deze zomer al een nieuwe spits aan.

Gutiérrez blinkt uit voor Chili
Felipe Gutiérrez heeft Chili naar een oefenzege op Paraguay geloodst (3-2). De middenvelder, die in dienst van FC Twente een verschrikkelijke seizoenstart beleeft, maakte twee doelpunten. Het derde Chileense doelpunt werd gemaakt door Arsenal-vedette Alexis Sanchéz. 

Middenstip gestolen uit Maastricht
Een frappant nieuwtje uit Maastricht. Bij Jupiler League-club MVV is dit weekeinde de middenstip gestolen. Er zijn geen beelden van de diefstal omdat het nieuwe camerasysteem in De Geusselt nog niet is aangesloten. Dat meldt de lokale omroep L1. Het is nog niet bekend hoe de dieven het stadion van MVV binnen zijn gekomen.

El Ahmadi wint met Marokko, Serero onderuit
Karim El Ahmadi (Feyenoord) heeft zaterdag goede zaken gedaan met Marokko. Het Afrikaanse land won met 3-0 van het nietige São Tomé and Principe en kwam zo een stap dichter bij kwalificatie voor de Afrika Cup. Oud-PSV'er Nordin Amrabat was één van de doelpuntenmakers namens Marokko. Ajacied Thulani Serero ging het met Zuid-Afrika een stuk beroerder af. Er werd verrassend verloren van Mauritanië: 3-1. Uit twee kwalificatiewedstrijden heeft Bafana Bafana nu slechts één punt verzameld.