Blessureleed baart bondscoach zorgen: Dat is dan al vier maanden, toch?

Blessureleed baart bondscoach zorgen: "Dat is dan al vier maanden, toch?"

07-09-2015 14:50

Roy Hodgson maakt zich flinke zorgen over twee van zijn aanvallers. Danny Welbeck en Daniel Sturridge sukkelen al geruime tijd met blessures en de problemen beginnen een chronisch karakter te krijgen.

"De situatie met Welbeck, daar erger ik me nu aan", zegt de Engelse bondscoach tegenover The Daily Telegraph over de Arsenal-spits. "Hij is er al uit sinds april, dus dat is dan al vier maanden, toch? En nu hoor ik dat het nog eens zes maanden gaat duren. Ik kan dus alleen maar hopen dat Danny snel herstelt en meteen in vorm komt."

Een andere situatie die zorgen baart is die van Liverpool-aanvaller Daniel Sturridge (foto). Hij miste ongeveer het hele vorige seizoen door verschillende blessures. "Daniel zit een beetje in dezelfde situatie. Het is nu al een jaar geleden dat hij voor me in actie kwam."

Hodgson wil beide spelers niet afschrijven, toch kijkt hij al verder. "Ze zijn altijd in mijn gedachten, want ik vind hen erg goede spelers en ze hebben het erg goed gedaan wanneer ze inzetbaar waren voor het nationale team, sinds ik de bondscoach ben. Maar ik moet ervoor zorgen dat spelers als Jamie Vardy, Harry Kane en Theo Walcott er klaar voor zijn. We kunnen niet blijven praten over degenen die er niet bij zijn."