In het kort: FIFA staat transfer in de weg, James maand uit roulatie

In het kort: FIFA staat transfer in de weg, James maand uit roulatie

10-09-2015 21:48

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Rel tussen Inter en Sunderland
Ricardo Alvarez kan nog altijd geen transfer maken. De speler van Internazionale hoopt op een vertrek naar San Lorenzo, maar de FIFA staat een overgang in de weg. Inter heeft een arbitragezaak aangespannen tegen Alvarez en zo lang die loopt is een transfer uitgesloten. Inter verhuurde de speler vorig seizoen aan Sunderland, dat had afgesproken dat het Alvarez bij handhaving in de Premier League definitief zou overnemen. Nu weigert de club van Dick Advocaat dat. Omdat ook Inter geen plannen heeft met Alvarez, is de situatie van de speler uitzichtloos.

Real maand zonder James
Real kan de komende tijd geen beroep doen op James Rodriguez. De spelmaker van de Madrileense grootmacht heeft een spierscheuring in zijn rechterdijbeen opgelopen en is naar verwachting een maand uitgeschakeld. Rodriguez raakte afgelopen weekend geblesseerd tijdens de oefeninterland van Colombia tegen Peru.

Meevaller voor Roda JC

Roda JC Kerkrade heeft een nieuwe hoofdsponsor gestrikt. Logistieke dienstverlener KLG Europe zal dit seizoen nog op de voorzijde van het gele shirt te zien zijn. KLG was al te vinden op het tenue van Roda, maar dan op de broek en op de rug. Na het afhaken van Solland Solar - wegens financiële redenen -  moest de clubleiding op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor.

Geen eeuwig FIFA-voorzitter meer
De corruptie bij de FIFA is een gevolg van officials die 'te lang' op belangrijke posities zijn blijven zitten. Dat concludeert Domenico Scala, hoofd van de ethische commissie van de wereldvoetbalbond. Scala stelt voor om het limiet van FIFA-voorzitter te beperken tot drie termijnen van vier jaar. Sepp Blatter was zeventien jaar lang voorzitter. Hij legde in juni zijn functie neer en zal hoogstwaarschijnlijk eind 2015 van het toneel verdwijnen.

Villas-Boas houdt het voor gezien
André Villas-Boas zal zijn aflopende contract bij Zenit Sint-Petersburg niet verlengen. Dat heeft de 37-jarige trainer donderdag laten weten. De verbintenis van de Portugese oefenmeester loopt af in de zomer van 2016. Villas-Boas, die in het verleden onder meer Chelsea en Tottenham Hotspur onder zijn hoede had, werd vorig seizoen landskampioen met Zenit. 

City is Delph weken kwijt
Manchester City kan de komende drie weken niet beschikken over Fabian Delph. De van Aston Villa overgenomen middenvelder raakte tijdens de laatste interland van Engeland geblesseerd aan zijn hamstring. Delph moet onder meer de Champions League-duels met Juventus en Borussia Mönchengladbach aan zich voorbij laten gaan.