Hels karwei AZ: Het was Ajax - Feyenoord in het kwadraat, er zijn doden gevallen

Hels karwei AZ: "Het was Ajax - Feyenoord in het kwadraat, er zijn doden gevallen"

17-09-2015 07:52

AZ moet voor de start van de groepsfase van de Europa League weer eens naar het oostblok. De Alkmaarders treffen donderdag FK Partizan, waar het vermoedelijk gaat spoken. Daar waarschuwt Dejan Curovic, oud-ploeggenoot van John van den Brom, voor.

"Het maakt niet uit wie op bezoek komt, zelfs Real en Atlético Madrid krijgen het hier moeilijk", zegt Curovic donderdag in De Telegraaf. "Zo intimiderend is de sfeer. Bovendien staat Partizan na het verlies in de derby onder enorme druk."

De derby tegen Rode Ster ging zaterdag met 3-1 verloren. "Er cirkelden helikopters boven het veld en er werden fakkels naar de politie gegooid. Het was Ajax-Feyenoord in het kwadraat", zag keeperstrainer en 'spion' Nick van Aart. "Zoiets bestaat niet in Nederland. De wedstrijd werd ook nog tien minuten gestaakt wegens vuurwerk, maar daar haalden ze hier hun schouders over op."

"De binnenstad was compleet afgezet en als je de hekken tussen de supportersgroepen weghaalt, is het letterlijk oorlog. Het zal ook te maken hebben met het verleden, de mensen hebben hier oorlog meegemaakt. Er zijn hier bij die derby doden gevallen."

AZ staat dan ook voor een hels karwei. "Eigenlijk is dit in de poule met Augsburg en Athletic Bilbao de makkelijkste wedstrijd voor Partizan die je je kunt bedenken. Er zitten misschien 20.000 man, maar die maken geluid voor 100.00", besluit Curovic, voormalig speler van Vitesse, FC Groningen én Partizan.