Ajax vist definitief achter het net: Anderlecht altijd enige optie geweest

Ajax vist definitief achter het net: "Anderlecht altijd enige optie geweest"

26-08-2015 13:27

Ajax maakt vanaf donderdag honderd procent zeker geen kans meer op de komst van Mile Svilar. Het talent viert dan zijn zestiende verjaardag met zijn eerste profcontract bij Anderlecht.

Ajax klopte de laatste jaren meerdere keren aan bij het management van Svilar, maar stuitte net als veel topclubs uit Europa op een dichte deur. "Ik ben altijd heel duidelijk geweest: Anderlecht was en is altijd de enige optie geweest voor Mile", vertelt vader Ratko Svilar in de Mediahuis-kranten.

"Het plan dat Anderlecht voor hem heeft uitgestippeld, klopt perfect. Mile krijgt hier alle kansen om zich rustig te ontplooien en kan dat combineren met zijn schoolopleiding. Hij had ook geen zijn om zijn club, familie en vrienden achter te laten. Mile wil echt doorbreken bij Anderlecht."

Svilar, die afgelopen jaar veel indruk maakte in de Youth League, sloeg financieel veel aantrekkelijkere voorstellen af. "Het financiële is voor ons niet het belangrijkste element", vervolgt zijn vader. "We weten dat Mile een goeie doelman kan worden, maar hij heeft nog alle tijd om op een dag ergens een mooi contract te versieren."