FIFA 16: PSV hofleverancier in interessant lijstje, Ajax ontbreekt

FIFA 16: PSV hofleverancier in interessant lijstje, Ajax ontbreekt

21-09-2015 17:00
15

We kijken er al weken naar uit, maar aanstaande donderdag is het dan eindelijk zover: 24 september is de dag dat FIFA 16 uitkomt. De producent geeft ter voorbereiding op de lancering van het gewilde spel verschillende interessante lijstjes. Vandaag een lijstje met de snelheidsduivels in de Eredivisie, oftewel de tien snelste spelers in de Eredivisie. 

10. Ruben Ligeon - Willem II
Ajax-huurling Ruben Ligeon is terug te vinden op plaats tien. De van origine rechtsback is dit seizoen nog geen basisspeler bij de ploeg van Jurgen Streppel en werd bij invalbeurten vooral gebruikt als rechtsbuiten. Aan zijn snelheid ligt het in elk geval niet. EA is van mening dat Ligeon bij de tien snelste spelers uit de Eredivisie behoort. In vergelijking met FIFA 15 is zijn snelheid overigens niet veranderd. 

9. Joshua Brenet - PSV (+3)
De eerste PSV'er in deze lijst is Joshua Brenet. Net als Ligeon is Brenet van oorsprong rechtsback. Tot dusverre wordt hij, door het blessureleed van Jetro Willems, geposteerd als linksback. EA vindt dat de verdediger een flinke ontwikkeling heeft doorgemaakt op het gebied van snelheid. Waar hij vorig jaar nog een snelheid van 86 had, is dat dit seizoen opgekrikt naar 89.


8. Milot Rashica - Vitesse
De eerste buitenlander in deze lijst is Milos Rashica. De Albaniër was in de eerste wedstrijd van de Arnhemmers spits, maar werd daarna in elke wedstrijd als rechtsbuiten opgesteld. Een vergelijking met FIFA 15 kunnen we niet maken, omdat de aanvaller toen nog niet in het spel voorkwam. 

7. Nigel Hasselbaink - Excelsior
Excelsior nam deze linksbuiten deze zomer over van het Schotse Hamilton. De in Nederland geboren Surinamer moet het vooral van zijn snelheid hebben en heeft daarom ook een snelheid van maar liefst 90 gekregen. In vergelijking met FIFA 14 (In FIFA 15 ontbrak Hasselbaink) is er niks veranderd. 

6. Eljero Elia - Feyenoord (-1)
Eljero Elia is dit seizoen al veel in het nieuws geweest. Weinig van dit nieuws ging echter over zijn voetbalprestaties. Als Elia zich richt op het voetbal is het natuurlijk een geweldige speler voor Feyenoord met ontzettend veel snelheid. In vergelijking met vorig seizoen is Elia iets minder snel geworden volgens de makers van de game. 

5. Edwin Gyasi - Roda JC (+4)
Een grote stijger in deze lijst is Edwin Gyasi. Qua overall rating is de aanvaller van Roda JC niet gestegen, maar zijn snelheid is met maar liefst vier punten gegroeid. Vorig seizoen kwam de Amsterdammer niet voor in de plannen van Heracles en vertrok hij in de winterstop naar de club uit Kerkrade. Dit seizoen is Gyasi één van de revelaties van de Eredivisie. 

4. Florian Jozefzoon - PSV (+2)
Florian Jozefzoon heeft dit seizoen nog geen minuten gemaakt in PSV 1. Toch blijft de PSV'er één van de snelste spelers in de Eredivisie. In vergelijking met vorig jaar is Jozefzoon zelfs met twee punten gestegen.  

3. Luciano Slagveer - SC Heerenveen (+5)
Op nummer drie vinden we de grootste stijger in de lijst. Waar Luciano Slagveer vorig jaar nog een snelheid van 87 had is deze rating gestegen naar maar liefst 92. De vaste rechtsbuiten van Heerenveen staat hiermee in de top drie van snelste Eredivisie-spelers.

2. Jarchinio Antonia - FC Groningen (+2)
Op plek twee staat Jarchinio Antonia. Met een pace rating van 93 is hij één van de snelste in de game. Aan zijn afwerking ontbreekt het nog wel eens, maar met zijn snelheid is hij altijd een belangrijk wapen voor FC Groningen. 

1. Luciano Narsingh - PSV 
Waar hij vorig seizoen nog werd verslagen door de Japanner Ryo Miyaichi, is Luciano Narsingh dit seizoen wel de snelste Eredivisie-speler. Met een snelheidsrating van 93 is de rechtsbuiten van PSV even snel als in de vorige editie. 

Ben je het eens met de ratings van EA Sports? Welke speler is te hoog of juist te laag ingeschat? Laat je mening achter in de reacties!