VP's Elftal van de Week: Heracles en Roda domineren, weinig spelers topclubs

VP's Elftal van de Week: Heracles en Roda domineren, weinig spelers topclubs

21-09-2015 11:30
6

De Eredivisie zat afgelopen weekend weer vol verrassingen. Tijd om te kijken welke spelers het team van de week vormen. Vooral Roda JC en Heracles Almelo zien veel spelers terug. 

Benjamin van Leer (Roda JC)
Is met zijn 23 jaar nog heel jong voor een doelman. Straalde tegen Feyenoord veel vertrouwen uit. Onderschepte veel hoekschoppen en vrije trappen.

Rick Karsdorp (Feyenoord)
Liet zien dat hij de vaste rechtsback van Feyenoord moet worden en niet Sven van Beek. Karsdorp is snel, wendbaar en heeft een uitstekende trap in zijn benen.

Mike te Wierik (Heracles Almelo)
Raakte net als zijn ploeggenoten ondanks een moeizame start niet in paniek. Heracles stond zaterdag als een tijger te verdedigen. Luuk de Jong had het ondanks zijn goal zwaar met Te Wierik.

Henk Dijkhuizen (Roda JC)
Dijkhuizen komt uit Den Haag, zijn directe tegenstander Elia uit het nabij gelegen Voorburg. De winnaar van de Haagse burenruzie? Dijkhuizen, ruimschoots!

Mark Jan Fledderus (Heracles Almelo)
Wat zal hij een fijn gevoel hebben overgehouden aan zaterdagavond. Maakte de belangrijke 1-1 en was als linksback ook verdedigend goed.

Thomas Bruns (Heracles Almelo)
Op dit moment een van de meest dreigende middenvelders van de Eredivisie. Bruns is op dreef en niet zo'n beetje ook. Maakte tegen PSV de winnende treffer. Alweer zijn derde doelpunt van het seizoen.

Valeri Kazaishvili (Vitesse)
Eindelijk heeft de Georgiër 'm te pakken: zijn eerste doelpunt van het seizoen. Als meest vooruitgeschoven pion op het middenveld mag van Kazaishvili verwacht worden dat hij nog meer gaat scoren.

Lucas Andersen (Willem II)
Tegen FC Utrecht etaleerde hij voor het eerst in een Willem II-shirt wat hij kan. Andersen was bij twee doelpunten aangever.

Edwin Gyasi (Roda JC)
Bespeelde de ruimte achter de Feyenoord-defensie perfect. Hij scoorde niet, maar Gyasi zorgde ervoor dat de Feyenoord-verdedigers geen moment rust hadden. Vooral Jan-Arie van der Heijden had het zwaar met hem.

Christian Santos (NEC)
Vorig seizoen maakte hij 23 doelpunten, maar in de Eredivisie wilde het nog niet vlotten met de Venezolaan. Tot vrijdag. Tegen Heerenveen was hij met twee doelpunten de man van de wedstrijd.

Sheraldo Becker (PEC Zwolle)
De twintigjarige vleugelspeler, gehuurd van Ajax, kende PEC Zwolle nog van vorig seizoen. Maar dit seizoen is alles anders. Het rendement van Becker is omhoog geschoten. Tegen ADO Den Haag schreef hij weer een doelpunt en een assist op zijn naam.