PSV-aanvaller laakt gemakzucht: Hoe dat komt vind ik moeilijk uit te leggen

PSV-aanvaller laakt gemakzucht: "Hoe dat komt vind ik moeilijk uit te leggen"

22-09-2015 23:04
4

Luuk de Jong was na afloop van het duel met SC Cambuur niet erg te spreken over zijn ploeg. De aanvoerder van PSV zag zijn club dan wel met 3-2 winnen, maar sprankelend was het optreden tegen de gasten uit Leeuwarden allerminst. 

''Zij maken uit het niets een goal en dan is één goal voor hun genoeg om gelijk te komen. Ik weet niet of het een penalty was, maar dan staat het in één keer 2-2. Daarna zetten we even bij en dan komen we, denk ik, terecht op 3-2", aldus De Jong tegenover FOX Sports. 

PSV gaf zodoende slordig een 2-0 voorsprong weg. "Je kunt het gemakzucht noemen. Eigenlijk zou het niet mogen, je moet altijd honderd procent geven. Dat zie je ook vandaag", vertelde De Jong, die zich afvroeg waaróm PSV zo nonchalant oogde op bepaalde momenten. "Hoe dat komt vind ik moeilijk om uit te leggen. We moeten er echt van af dat zoiets gebeurt."

"Tegen Manchester United wordt er 120 procent van je gevraagd, maar eigenlijk vind ik dat je elke wedstrijd dat moet geven", ging De Jong, die verantwoordelijk was voor de winnende 3-2, verder. "Misschien is het dan toch vermoeidheid en dan kom je telkens een stapje te laat. Zo breng je jezelf in moeilijkheden."