Aparte 'familieruzie' bij clash Eredivisie-clubs: Wat een klote-trainer

Aparte 'familieruzie' bij clash Eredivisie-clubs: "Wat een klote-trainer"

23-09-2015 09:30
3

In het bekertoernooi staat er een heuse clash tussen vader en zoon op het programma. En niet de minste. Het verrassende Heracles Almelo, tweede in de Eredivisie, neemt het op tegen Vitesse. Gino Bosz (Heracles) tegen vader Peter Bosz (Vitesse).

"De winnaar gaat bellen. Pa kan dus een telefoontje van mij verwachten", zegt Gino overtuigd in gesprek met het Algemeen Dagblad. De familie Bosz is een voetbalgekke familie, zo blijkt. Want niet alleen is Gino speler en zijn vader trainer. De broer van Gino is als het ware scout van Vitesse. "Voetbal, voetbal, voetbal."

Wedden

Meer odds

Gino werkte vorig seizoen nog onder zijn vader bij Vitesse. "Je kunt moeilijk zeggen dat hij me voortrok, want dan had hij me wel meer laten spelen. Het kwam zelfs geregeld voor dat hij me op de tribune zette", stelt Bosz junior, die Peter Bosz 'trainer' noemde. "Hij heeft me nooit anders behandeld. Natuurlijk werd er in de kleedkamer wel eens gedold door mijn ploeggenoten. 'Wat een klote-trainer', hoorde je dan. Maar dat was meer voor de gein."

Op woensdagavond komen de twee elkaar opnieuw tegen op het veld. Gino start waarschijnlijk niet in de basis bij Heracles. "We winnen alles en Mike te Wierik en Ramon Zomer spelen heel erg goed. Wie ben ik dan om bij de trainer te gaan zeuren om een basisplaats?"