Totaal afgeschreven 'miskoop' krijgt kans bij Koeman: Ja, waarom niet?

Totaal afgeschreven 'miskoop' krijgt kans bij Koeman: "Ja, waarom niet?"

25-09-2015 09:59

Gaston Ramirez mag zich opmaken voor een nieuwe kans bij Southampton. Manager Ronald Koeman van The Saints had de aanvallende middenvelder eigenlijk al afgeschreven, maar is bereid om de 'miskoop' nog een laatste kans te geven. En dat terwijl Koeman de speler in de transferperiode nog wilde verkopen.

Ramirez kreeg woensdag al speeltijd in het Capital One Cup-duel met MK Dons (6-0). "Wat er veranderd is? Dat de transferperiode voorbij is", stelt Koeman tegenover Sky Sports. "We hebben enkele blessures en andere spelers gaf ik rust. Natuurlijk zou het normaal gesproken een mogelijkheid zijn om aanvallers van het beloftenteam mee te nemen. Maar zij hadden maandag al negentig minuten gespeeld."

Dus gaf Koeman Ramirez een nieuwe kans. "Hij behoort gewoon tot het team, traint goed en stelt zich prima op. Ik ben dan ook de eerste die zo'n speler een kans geeft als we iemand nodig hebben. Maar Gaston heeft altijd wel veel blessures gekend. (...) Hij is nog steeds niet de eerste keuze, maar ik ken zijn kwaliteiten. Als hij fysiek goed blijft... Dan zou er zomaar verandering in zijn situatie kunnen komen. Waarom niet? Ja, waarom niet? Het is en blijft competitief", aldus Koeman.