Eredivisie-flops: twee keer PSV, één keer Ajax na wisselvallig weekend

Eredivisie-flops: twee keer PSV, één keer Ajax na wisselvallig weekend

28-09-2015 11:00
8

Speelronde zeven van de Eredivisie zit erop. Tijd om te kijken wie er afgelopen weekend oor het ijs zakten.

Arek Milik (Ajax)
Was de dissonant bij Ajax. De Pool kreeg een flink aantal kansen, maar had het vizier niet op scherp staan. Daarnaast had hij in de tweede helft geen oog voor zijn (vrijstaande) medespelers.

Alexander Bannink (De Graafschap)
Mede dankzij een overbodige pirouette van Bannink werd het 0-2 voor Willem II. Hij liep daarna te vroeg uit de muur bij een vrije trap en incasseerde zijn tweede gele kaart. Een dramatische middag.

Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Werd in Alkmaar aan alle kanten voorbij gelopen en zag er ook in de dekking niet goed uit. Kan een keer gebeuren, maar goed was het niet wat Zomer liet zien in het AFAS Stadion.

Louis Nganioni (FC Utrecht)
De linksback van de Domstedelingen speelde een dramatische eerste helft. Slecht aan de bal en had geen antwoord op de vleugelspelers van Cambuur. Dat hij in de rust werd gewisseld was volkomen logisch.

Albert Rusnák (FC Groningen)
Waar is de frivool spelende Rusnák van vorig seizoen gebleven? De Slowaak was in de Arena ver onder de maat. Hij leed opvallend veel balverlies, waardoor spits Danny Hoesen in de eerste 45 minuten niet werd bereikt.

Jorrit Hendrix (PSV)
Is normaliter de betrouwbaarheid zelve. Tegen NEC Nijmegen was hij echter slordig en leed hij vaak balverlies. Hij kwam er dankzij de moeizame zege (2-1) mee weg.

Dico Koppers (Willem II)
Erbarmelijk. Passes kwamen niet aan en hij liet de bal een paar keer over de zijlijn lopen. Niet vaak speelde een linksback zó matig en dus zal hij niet graag terugdenken aan de wedstrijd op De Vijverberg.

Stijn Schaars (PSV)
Viel samen met Hendrix uit de toon in Eindhoven. Grossierde in balverlies en kon Guardado geen moment doen vergeten. Na 72 minuten gewisseld door Cocu, die daar voldoende redenen voor had.

Wessel Dammers (SC Cambuur)
Werd in de zomer door Feyenoord uitgeleend aan Cambuur om meer Eredivisie-kilometers te kunnen maken. In die opzet slaagt de verdediger tot nu toe, maar de manier waarop hij verdedigde tegen Utrecht was problematisch.