VP's Elftal van de Week: Ajax en Feyenoord leveren samen vier spelers

VP's Elftal van de Week: Ajax en Feyenoord leveren samen vier spelers

28-09-2015 10:00
2

Speelronde zeven in de Eredivisie zit erop. Tijd om te kijken welke spelers uitblonken. Landskampioen PSV ontbreekt deze week, terwijl Ajax en Feyenoord allebei twee spelers leveren.

Erwin Mulder (sc Heerenveen)
Vitesse kreeg zaterdag voldoende kansen om de wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion te winnen, maar Mulder keepte een puike wedstrijd. Was in de slotminuut kansloos geweest op een inzet van Dominic Solanke, maar keek de bal naast.

Rick Karsdorp (Feyenoord)
Wat is hij in vorm. Ook tegen PEC Zwolle stond Karsdorp weer aan de basis van twee treffers. De rechtsback liet zien waarom hij in de voorselectie van Oranje zit.

Jan Lammers (De Graafschap)
Mocht ondanks de rentree van aanvoerder Ted van de Pavert blijven staan en daar kreeg men in Doetinchem geen spijt van. De verpersoonlijking van een knappe De Graafschap-comeback.

Kenny Tete (Ajax)
Ook die andere rechtsback in de voorselectie speelde een puike wedstrijd. Hij had beurtelings Bryan Linssen en Albert Rusnak tegenover zich, maar geen van de twee Groningse spelers kwam er bij hem langs.

Riechedly Bazoer (Ajax)
Was de beste man aan de zijde van Ajax. Strooide met passjes en onderschepte aardig wat ballen. Volgens zijn trainer was hij zelfs 'buitenaards'.

Willem Janssen (FC Utrecht)
Nam zijn verantwoordelijkheid door in de slotfase achter de bal te gaan staan en de 3-3 te maken vanaf de stip. Hij nam ook al de eerste Utrecht-treffer voor zijn rekening.

Hakim Ziyech (FC Twente)
Wéér de grote man in Enschede. Twente scoorde twee keer tegen Roda JC en twee keer was Ziyech de aangever. Lekker, in een week waarin hij veelbesproken was.

Muamer Tankovic (AZ)
Bij Tankovic is het vaak alles of niets. Tegen Heracles Almelo was het alles. Scoorde één keer, maar dat hadden er ook drie kunnen zijn. Hij was ongrijpbaar.

Mike Havenaar (ADO Den Haag)
De Japanner scoorde twee keer, maar dat was niet genoeg voor de zege. Toch kan Havenaar terugkijken op een prima wedstrijd. Als hij zo makkelijk blijft scoren, gaat ADO vroeg of laat weer winnen.

Bartholomew Ogbeche (SC Cambuur)
Het was nog niet zijn seizoen, maar in de Galgenwaard pakte hij de draad weer op. Met twee prima treffers was hij belangrijk voor zijn ploeg.

Eljero Elia (Feyenoord)
Speelde uitstekend en bezorgde Bram van Polen een zware middag. Bekroonde zijn goede optreden met een treffer, wat de beslissing betekende (2-0).