'Celtic naar Engeland': Binnen vijf jaar titel- en Champions League-kandidaat

'Celtic naar Engeland': "Binnen vijf jaar titel- en Champions League-kandidaat"

02-10-2015 15:15
8

Pierre van Hooijdonk denkt dat Celtic kans maakt om de Champions League te winnen als het toegelaten wordt tot de Premier League of een andere Britse competitie. In Schotland wordt weer volop gesproken over een dergelijk scenario.

"Ik hoop dat het gaat gebeuren", zegt Van Hooijdonk, oud-spits van Celtic, tegen de BBC. "De club zal groeien als het de kans krijgt in een Britse competitie. Ik weet zeker dat als ze morgen de kans hebben om in het Championship te spelen, dat ze het zouden doen."

"En dan kunnen ze binnen vijf jaar meedoen om de titel in de Premier League", denkt de oud-Feyenoorder. "Omdat ze dan veel geld dat door de televisierechten binnenkomt kunnen uitgeven. Zonder twijfel wordt Celtic dan een van de grote krachten in de Premier League."

Van Hooijdonk, die tussen 1995 en 1997 in Schotland speelde, denkt zelfs dat het winnen van de Champions League tot de mogelijkheden behoort. "Ja, omdat er dan veel meer geld in die club zit. Dat is het belangrijkste. En met die achterban wordt het dan echt een groot gekkenhuis."