'Schandaal rond VVV komt aan het licht: 25.000 euro voor omkoping'

'Schandaal rond VVV komt aan het licht: 25.000 euro voor omkoping'

09-10-2015 08:04

VVV-Venlo is onbewust het slachtoffer geworden van matchfixing. Een goksyndicaat uit Singapore was namelijk actief bij een vriendschappelijk duel van de Limburgers, die in Turkije speelden tegen Charleroi. Het werd 1-0. Ook twee duels van Steaua Boekarest werden 'gefixt'.

Rajendar Prasad Rai is de hoofdverdachte in deze zaak en riskeert een gevangenisstraf van vijf jaar. Hij betaalde een borgsom van 300.000 euro om vrij te komen. Bureau Sport zocht volgens het Algemeen Dagblad uit dat Rai voor 25.000 euro de arbitrage bij het duel van VVV wist om te kopen. De arbitrage bij de twee duels van Steaua betaalde de ondernemer in totaal 52.000 euro.

Het ging de drie keren om een arbitraal trio uit Macedonië, maar het AD stelt dat het vaker gebeurt bij dergelijke oefenduels, die onder leiding staan van onbekende arbiters. Ditmaal dus om Marjan Stojanchevski, Aleksandar Angelov en Igor Cvetkovski. "Wij zijn partij in deze zaak en voorstander van een matchfixingvrije sport. We ontvingen nog geen signaal van de Singaporese justitie, maar uiteraard zullen wij dan onze volledige medewerking verlenen", stelt woordvoerder Lucas Bremmers van VVV.