Moisander in duel met Inter-spits Rodrigo Palacio

'Leiderstype' van Ajax naar Italië: Daarom speel ik hier nu een belangrijke rol

'Leiderstype' van Ajax naar Italië: "Daarom speel ik hier nu een belangrijke rol"

09-10-2015 20:13
2

Niklas Moisander heeft geen spijt van zijn transfer naar Sampdoria. De Fin vertrok afgelopen zomer bij Ajax om bij de club uit de Serie A te gaan voetballen. Hij merkt dat het niveau in de Italiaanse competitie aanzienlijk hoger is dan in de Eredivisie.

"Ajax is een grotere club in vergelijking met Sampdoria, maar de Serie A is harder dan de Nederlandse competitie. In de Eredivisie speel je zes tot acht zware wedstrijden per seizoen, in Italië is iedere wedstrijd zwaar. Het is heel fysiek en meer verdedigend", vertelt Moisander aan YLE Sporten.

Ook qua spelopvatting merkt de verdediger een duidelijk verschil. "In Nederland denkt men eerst aan aanvallen, terwijl het in Italië belangrijker is om de nul te houden. Het Italiaanse voetbal heeft mij als verdediger beter gemaakt."

Sampdoria was op zoek naar een leiderstype en liet het oog vallen op de oud-Ajacied. "Ze wisten dat ik aanvoerder van Ajax en de nationale ploeg ben geweest. Ze zochten iemand met leiderschap en daarom speel ik nu een belangrijke rol bij Sampdoria."