Spelersrapport: heersende Oranje-debutant krijgt hoog cijfer, géén onvoldoende

Spelersrapport: heersende Oranje-debutant krijgt hoog cijfer, géén onvoldoende

10-10-2015 20:15
16

De druk was groot op Oranje, maar ditmaal bezweken de manschappen van bondscoach Danny Blind niet. In Astana werd Kazachstan verslagen (1-2), met drie debutanten in de basis. Zij maakten een aardige tot goede indruk, maar vaste waarde Daley Blind kon niet imponeren.

Tim Krul - 6: Kreeg vlak voor de wedstrijd te horen dat hij Jasper Cillessen moest vervangen. Maakte geen fout, al is dat ook lastig als je niks te doen krijgt. Viel in de slotfase ook uit met een blessure, wat een pech.

Kenny Tete - 7,5: Prima debuut van deze Ajacied, die niet in de problemen kwam en een echte 'Tete-tackle' kon showen. Aanvallend vaak aanspeelbaar, maakte goede keuzes.

Jeffrey Bruma - 6,5: Goede pot van centrale verdediger van PSV. Gaf samen met Virgil van Dijk sturing aan de defensie en oogde geconcentreerd.

Virgil van Dijk - 8: In de lucht niet te kloppen. Was heer en meester, deed bijna alles goed en scoorde bijna. Ook een lekkere inspeelpass. Wat ons betreft smaakt dit naar meer.

Jaïro Riedewald - 6: Niet op zijn vertrouwde positie in het centrum, maar als linksback. En dat kan Riedewald ook, mede dankzij zijn snelheid.

Georginio Wijnaldum - 6,5: Kwam tot aan zijn doelpunt niet veel in beeld. Dankzij een rake knal gaf hij Oranje lucht én het zetje dat nodig was. Good job, Gini.

Daley Blind - 5,5: Had een schitterende steekpass in huis op Memphis Depay, maar bracht zichzelf én ploeggenoten bij vlagen onnodig in de problemen. Nipte voldoende.

Wesley Sneijder - 7: Gaf het goede voorbeeld als vervangende aanvoerder. Eiste veel de bal op en maakte een belangrijk doelpunt, na een schitterende aanval van Oranje.

Anwar El Ghazi - 6,5: Bijzonder gretig, veel aan de bal en wilde het liefst door zijn man heen. Kreeg twee goede kansen, was dreigend, maar faalde in de afwerking. Wel een assist.

Klaas Jan Huntelaar - 6,5: Met El Ghazi en Memphis op de flanken en voorzetten die vooral over hem heen vlogen of The Hunter niet bereikten, wordt het lastig. Had in de aanname wat moeite met het aparte kunstgras. Goede pass bij 0-2 van Sneijder.

Memphis Depay - 6: Leverde twee panklare voorzetten en kreeg een grote kans op een treffer. Niet beslissend ditmaal. Wel een aardige wedstrijd.

Ibrahim Afellay - speelde te kort voor een beoordeling
Jeroen Zoet - speelde te kort voor een beoordeling
Robin van Persie - speelde te kort voor een beoordeling

Ben je het eens met deze cijfers? Laat het in de reacties weten!