PSV mag handen dichtknijpen met Zoet: Hij kon naar meerdere clubs

PSV mag handen dichtknijpen met Zoet: "Hij kon naar meerdere clubs"

Gepubliceerd: dinsdag 13 oktober 2015 om 08:40di 13-10-2015 om 08:40

Via voormalig profclub BV Veendam, RKC Waalwijk en PSV staat Jeroen Zoet dinsdagavond voor zijn basisdebuut voor het Nederlands elftal. Mensen die met de doelman hebben gewerkt, zijn niet verrast.

Zoet is een geboren Veendammer en speelde in de jeugd van BV Veendam, dat tweeënhalf jaar geleden failliet ging. "Ik weet nog dat Jeroen bij ons in de jeugd speelde. Toen was al te zien dat hij een heel talenvolle doelman was", zegt Henk Nienhuis, die als speler, trainer en directeur betrokken was bij Veendam, in De Telegraaf. "Hij kon naar meerdere clubs toe, ook FC Groningen, maar koos er op zijn vijftiende bewust voor om voor PSV naar het zuiden te verhuizen", vervolgt Nienhuis.

Voormalig doelman Ed de Goeij nam Zoet onder handen in Eindhoven. "Jeroen was gewoon een goede gozer om mee samen te werken. Hij kon toentertijd naar meerdere clubs, maar hij ging honderd procent voor RKC Waalwijk, nadat we als technische staf een goed gesprek met hem hadden. Het klikte tussen ons en we hebben nog steeds af en toe contact." Zoet speelde twee jaar op huurbasis voor RKC om daarna terug te keren als eerste doelman van PSV. "Zo'n keuze typeert Jeroen, net als de keuze om twee jaar bij RKC Waalwijk onder de lat te gaan staan. Hij wist dat hij dat nodig had om de volgende stap te zetten", aldus De Goeij.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Kan Zoet de stap naar een topcompetitie aan?

(1384 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws