Lens geeft Wijnaldum en 'Nederlands' Newcastle van katoen in hete derby

25-10-2015 14:52

Sunderland heeft een directe rechtse uitgedeeld aan aartsrivaal Newcastle United. In het Stadium of Light wonnen The Black Cats door goals van Adam Johnson, Billy Jones en Steven Fletcher met 3-0. En die klap komt hard aan.

De Tyne Wear-derby tussen Sunderland en Newcastle staat in het noorden van Engeland te boek als 'wedstrijd van het jaar'. Het geplaagde Newcastle wilde de goede prestatie tegen Norwich City (6-2, vier goals van Georginio Wijnaldum) een vervolg geven. Maar Sunderland werkte daar niet aan mee. Vlak voor rust moesten The Magpies met tien man verder, aangezien Fabricio Coloccini rood kreeg. Johnson benutte de toegekende strafschop.

In de tweede helft bleef Sunderland geregeld op de been door knappe reddingen van Costel Pantilimon. Twintig minuten na rust zorgde Sunderland-aanvaller Jeremain Lens, die evenals de Newcastle-spelers Daryl Janmaat en Wijnaldum in de basis begon, voor een doorbraak. Hij volleerde fraai richting doel, waarna Jones de 2-0 maakte. Het was de tweede Premier League-goal van Jones, die zijn vorige doelpunt ook maakte tegen Newcastle. In de slotfase van de wedstrijd werd het nog 3-0 door een treffer van Fletcher. Vurnon Anita viel na vijftig minuten in bij Newcastle, maar kon het tij niet keren. Een pijnlijke nederlaag.