Heracles boekt achtste overwinning en hijgt Ajax en Feyenoord in de nek

30-10-2015 21:51
26

Heracles Almelo heeft vrijdagavond de achtste overwinning van het seizoen geboekt. Willem II werd met 2-1 geklopt. Jaroslav Navratil en Ramon Zomer tekenden binnen het halfuur voor beide Heracles-goals.

De formatie van trainer John Stegeman stijgt door de driepunter naar plek drie in de Eredivisie, slechts één punt achter koplopers Ajax en Feyenoord. Lange tijd leek het erop dat de thuisploeg een simpele overwinning ging boeken op de gasten uit Tilburg. Navratil scoorde al na drie minuten, na zwak verdediger van Willem II. En binnen het halfuur was het 2-0: Zomer mocht binnenkoppen uit een corner.

Na de rust ging het echter een stuk moeizamer voor Heracles. De ploeg verzuimde de derde goal te maken en het werd zelfs nog zowaar spannend nadat Erik Falkenburg de aansluitingstreffer had binnengeknikt namens de formatie van Jurgen Streppel. Een tweede doelpunt zat er echter niet meer in voor Willem II, dat nog altijd slechts zeven punten heeft uit elf duels.