05-11-2015 23:00
2

Voor de Eredivisieclubs was het een weinig succesvolle avond in de Europa League, maar over de grens ging het een stuk beter met de Nederlanders. Zo was er onder meer succes voor Ricardo Kishna en Wesley Hoedt met SS Lazio.

Rosenborg BK - SS Lazio 0-2
Kishna en Hoedt begonnen in Noorwegen in de basis bij Lazio. Eerstgenoemde speler vertolkte na negen minuten een hoofdrol door de assist te verzorgen bij de treffer van Filip Djordjevic, die na een half uur ook de tweede Romeinse treffer voor zijn rekening nam. Door de 2-0 zege is Lazio zo goed als zeker van de volgende ronde. De ploeg staat aan kop en heeft een voorsprong van drie punten op AS Saint-Étienne. Dnipro Dnipropetrovsk en Rosenborg hebben respectievelijk zes en negen punten minder.

Belenenses - FC Basel 0-2
Vanaf de bank zag Jean-Paul Boëtius toe hoe FC Basel een prima overwinning boekte op Belenenses (0-2). De oud-Feyenoorder speelde sinds zijn overstap naar Zwitserland in slechts twee competitieduels mee en kwam ook nu niet in actie. Oud-Twente-spits Marc Janko opende in de eerste helft de score vanaf de strafschopstip, waarna Breel Embolo het duel in de tweede helft besliste. Basel blijft daardoor koploper in groep I. De voorsprong op Lech Poznan, dat met 2-0 verloor van Fiorentina, bedraagt nu vijf punten. Belenenses (eveneens vier punten) en Fiorentina (drie) volgen op gepaste afstand.

Sparta Praag - Schalke 04 1-1
Bij Schalke 04, dat op bezoek ging bij Sparta Praag, was er een basisplaats voor Klaas-Jan Huntelaar. De Oranje-spits zag toe hoe zijn ploeg dramatisch aan het duel begon, want al na één minuut zette David Lafata de Duitsers op achterstand. Het antwoord van Schalke volgde na twintig minuten en kwam op naam van Johannes Geis. Bij 1-1 bleef het, waardoor koploper Schalke Sparta Praag op twee punten achterstand houdt. Asteras Tripolis, dat met 2-0 won van het APOEL Nicosia van Boy Waterman, komt op drie punten van Schalke.