Blunder en 'grote carrière' Padt, heldenrol collega: Hij wordt snel verkocht

Blunder en 'grote carrière' Padt, heldenrol collega: "Hij wordt snel verkocht"

06-11-2015 09:07
3

Sergio Padt werd, ondanks het feit dat hij weinig aan zijn eigen doelpunt kon doen, donderdag de schlemiel van FC Groningen. Door zijn eigen goal verloren de noorderlingen met 0-1 van Slovan Liberec. Padt kreeg steun.

Padt kreeg ook eerder dit jaar, tegen Vitesse, een soortgelijk doelpunt om de oren. Een bal die via de paal op zijn lichaam en daarna in het doel belandde. "Dat was er ook zo eentje. Je duikt, ligt op de grond en krijgt dan de bal via de paal ergens op je lichaam. Wat moet je dan doen? Je arm eraf halen, of je schouder? Ik weet het niet", zei een sombere Padt tegen het Dagblad van het Noorden.

Aan de andere kant van het veld eiste Tomas Koubek van Liberec een hoofdrol voor zichzelf op. Bryan Linssen kreeg een paar kansen. "En die schoot ik volgens mij alle drie binnen de palen. Dus die doelman keepte echt een geweldige pot. Hij zal wel snel verkocht worden", meende de buitenspeler van Groningen. Koubek kwam zelf ook aan het woord. "Ik heb mijn best gedaan, dat is mijn werk. En dat wij nu de hoofdrolspelers worden, Padt en ik, dat is niet helemaal terecht. We speelden ook in de tweede helft voetballend goed. En Sergio Padt was echt goed. Hij heeft een grote carrière voor zich."