Derbyverlies komt hard aan: Onder het gras doorgekropen, het was een klotedag

Derbyverlies komt hard aan: "Onder het gras doorgekropen, het was een klotedag"

06-11-2015 17:21
1

De derby tegen sc Heerenveen had de ommekeer moeten zijn voor SC Cambuur. Maar de ploeg van trainer Henk de Jong wist ook het duel met de Friezen niet te winnen. De 2-0 nederlaag tegen Heerenveen kwam hard aan bij De Jong.

"We zijn onder het gras doorgekropen, het was gewoon een klotedag", zegt de oefenmeester, die al elf duels op een zege wacht, op de clubsite. "Helemaal voor de supporters. We zagen het ook niet aankomen. En ook in de dagen daarna heb je trouwens nog een rotgevoel, maar je moet door. Je kan er ook niet in blijven hangen."

Zondag staat het duel met Groningen op de rol. "De mensen zijn kritisch en dat is helemaal terecht", vindt De Jong. "Als ik supporter zou zijn had ik precies hetzelfde gedaan. Maar ze zijn ook reëel en weten heel goed wat hier wel en niet kan. Onze supporters kennende staan ze zondag weer massaal achter de ploeg en zetten we met zijn allen de schouders er weer onder. Daarom is Cambuur ook zo’n mooie en unieke club."

Bovendien kampt Cambuur met veel blessuregevallen. "Mac-Intosch is inmiddels geopereerd aan zijn meniscus. De operatie is gelukkig goed verlopen, maar we zijn hem de komende maanden wel kwijt. Heel zuur. Al ben ik onderhand gezien de vele blessures blij dat we überhaupt nog vier verdedigers hebben", aldus De Jong.

Groningen kwam donderdagavond nog in actie tegen Slovan Liberec (0-1 verlies). "Of dat een voor- of nadeel is? Je zou zeggen een voordeel, maar tegen Feyenoord en Heerenveen was dat voor ons niet het geval. Dat zegt me dus niet zoveel. Groningen heeft gewoon een prima ploeg en is lastig te bespelen."