Gullit met bek vol tanden: "Vette jus. Patat, ketchup. Ik zei: wat is dat nou?"
Ruud Gullit maakte in 1995 de overstap van Italië naar Engeland. Na mooie jaren bij AC Milan en Samdoria ging hij aan de slag bij Chelsea. In de Premier League keek de voormalig Oranje-international zijn ogen uit.
"Natuurlijk, het was wel een omschakeling. AC Milan was top, in alle opzichten. Maar voor mij was Chelsea helemaal geen stap terug, in tegendeel. Ik vond het een verademing om in Engeland te voetballen", vertelt Gullit in een interview met Voetbal International. "We hadden verschillende kleedkamers, omdat niet iedereen in dezelfde ruimte paste. Je kon er met zes man in en dan was het vol. Ik genoot van de tradities en de eenvoud in Engeland."
"Waar ik wel aan moest wennen, was het Engelse eten", gaat hij verder. "Voeding is heel belangrijk voor topsporters, maar ik zag 's middags bij de lunch vette jus op tafel staan. Patat, ketchup. Ik zei: wat is dat nou? Toen ik manager was, heb ik daar meteen een einde aan gemaakt. Om goed te presteren, moet je goed eten. Dat waren ze allemaal niet gewend. Ik zei erbij: als jullie tóch patat met ketchup willen eten, ga je 's avonds maar met je vrouw uit eten. Op de club eten we gezond."