Cambuur geeft eerste driepunter uit handen na knotsgekke minuut

08-11-2015 16:20
3

SC Cambuur en FC Groningen hebben zondagmiddag de punten gedeeld. De ploeg uit Leeuwarden begon flitsend aan het duel met de Groningers, maar uiteindelijk moest de ploeg van trainer Henk de Jong opnieuw genoegen nemen met een gelijkspel.

Van de twaalf duels heeft Cambuur er nu zeven gelijk gespeeld. Via Martijn Barto kwam het al vroeg op voorsprong. Na een klein kwartier stond het zelfs al 2-0 in het voordeel van de geelhemden. Dankzij een sterk optreden van doelman Leonard Nienhuis ging Cambuur met een comfortabele 2-0 stand de rust in.

Vlak na rust vond Groningen de aansluiting via Johan Kappelhof, die met een kopbal de 2-1 voor zijn rekening kwam. Na een uurtje leek Cambuur op 3-1 te komen, maar de treffer werd afgekeurd. In de tegenaanval was het Jesper Drost die namens Groningen de gelijkmaker maakte.

Groningen zette aan om de voorsprong te forceren, maar dankzij een sterk optreden van Nienhuis bleef het 2-2. Al leek de doelman zich in de blessuretijd te vergissen in een trap van zijn collega-doelman Sergio Padt, die de bal een enorme loei gaf. Gelukkig voor Cambuur ging de bal rakelings naast.