Opmerkelijk verhaal bij Eredivisie-sensatie: Dan had ik nu gewoon gespeeld

Opmerkelijk verhaal bij Eredivisie-sensatie: "Dan had ik nu gewoon gespeeld"

13-11-2015 16:57
2

Joshua Smits, doelman van NEC, keepte vorig seizoen met een gebroken pols. Maar de 23-jarige goalie pakte met de Nijmegenaren wel de titel in de Jupiler League. Momenteel is hij herstellende van de blessure.

"Als we de ernst ervan eerder hadden ingezien, dan had ik zeer waarschijnlijk de hele voorbereiding - en misschien nu wel - gewoon gespeeld", zegt hij op de clubsite. "In het begin leek het allemaal erg onschuldig. Er werd me verteld dat het slechts om een lichte irritatie zou gaan, want anders zou ik veel meer pijn moeten hebben gehad en dan zou mijn pols veel dikker zijn geweest."

"Het is nu inderdaad bijzonder zuur dat we toen gewoon zijn doorgegaan, al wist ik - nogmaals - niet anders", gaat Smits verder. "Had ik op dat moment tijdig pas op de plaats gemaakt, dan was ik aan het begin van dit seizoen zeker op tijd fit geweest."

Hannes Halldórsson, de eerste doelman van NEC, is momenteel ook geblesseerd. Tegenwoordig staat de Deen Benjamin Kirsten tussen de palen bij de nummer zes van de Eredivisie. "Kijk, concurrentie hoort er nu eenmaal bij. Maar ik heb gewoon een gezonde dosis zelfvertrouwen en weet wat ik allemaal kan. Ondanks dat Hannes kwam en het direct goed deed, heb ik altijd het gevoel gehouden dat mijn kans - als ik weer helemaal fit ben - wel weer gaat komen. Ik moet gewoon hard blijven werken."