'Knipogende nachtmerrie van Ajax maakt naam in Kiev en staat voor Spurs-transfer'

'Knipogende nachtmerrie van Ajax maakt naam in Kiev en staat voor Spurs-transfer'

15-11-2015 14:26
15

De naam Domagoj Vida zal niet veel bellen doen rinkelen bij voetbalfans uit Nederland. De term 'knipoog-Kroaat' des te meer. De 27-jarige Vida, tegenwoordig speler van Dinamo Kiev, was in 2012 betrokken bij een Champions League-relletje dat slecht uitpakte voor Ajax. Nu maakt de Kroatische verdediger mogelijk een transfer naar Engeland. 

Volgens Britse media staat Vida namelijk in de concrete belangstelling van Tottenham Hotspur. Scouts van de Londense grootmacht zaten tijdens het recente Champions League-duel tussen Chelsea en Dinamo Kiev op de tribune om de stopper van dichtbij te bekijken. Ook tijdens interlands van Kroatië is Vida inmiddels diverse malen gescout. Dinamo zou ongeveer acht miljoen euro vragen voor de international. 

Vida kreeg bekendheid als 'knipoog-Kroaat' toen hij tijdens een Champions League-wedstrijd tussen Dinamo Zagreb en Olympique Lyon (1-7) wel heel opzichtig knipoogde naar een scorende spits van Lyon. Door de forse thuisnederlaag van de Kroaten liep Ajax op doelsaldo plaatsing voor de volgende ronde van de Champions League mis. De wedstrijd zou zijn verkocht door Dinamo, maar dat is naderhand nooit bewezen.