Ajax houdt huurling 'van dichtbij in de gaten': "Waanzinnige kans op de top"

16 november 2015 om 17:09

De prille carrière van Lucas Andersen is er één van pieken en dalen. Ajax verhuurt hem dit seizoen aan Willem II, maar een doorbraak in de Europese top heeft de Deen nog niet uit zijn hoofd gezet.

Andersen was precies een jaar geleden een vaste waarde bij Ajax, maakte kilometers in de Champions League, maar raakte na de jaarwisseling op een zijspoor. Hij miste daardoor het jeugd-EK met Denemarken en zocht in de voorbereiding op het nieuwe seizoen zijn heil in Tilburg. Via een omweg hoopt de middenvelder (21) alsnog de Europese top te halen.

"Ik ben altijd positief gebleven", vertelt Andersen aan Tipsbladet. "Ik richt me volledig op mijn eigen ontwikkeling, dan weet ik zeker dat de rest vanzelf komt. Of ik wil terugkeren naar Denemarken als niet aan spelen toekom bij Ajax? Nee, geen denken aan. Die kans is nihil."

Andersen, wiens Ajax-contract in de zomer van 2018 afloopt, vindt het nog lang geen tijd voor een terugkeer naar zijn roots. "Ik heb het gevoel dat ik nog steeds waanzinnig veel kans heb op het bereiken van de Europese top. Ik ben daarom ook blij dat ik bij Willem II speel dit seizoen. Ajax kan me zo van dicht bij goed in de gaten houden."