'Ajax laat oog vallen op Braziliaanse uitblinker (21) uit Belgische competitie'

'Ajax laat oog vallen op Braziliaanse uitblinker (21) uit Belgische competitie'

18-11-2015 07:51
32

Volgens de Belgische krant Het Laatste Nieuws heeft Ajax concrete belangstelling voor Junior Edmilson. De Braziliaanse middenvelder van Sint-Truiden VV (STVV) maakt een sterk seizoen door in de Jupiler League Pro League. De speler zelf heeft al laten weten dat hij in januari graag een nieuw avontuur wil aangaan. 

"Ik ga ervan uit dat ik in januari vertrek", laat Edmilson in de krant weten. Ajax stuurde dit jaar naar verluidt al enkele malen scouts naar België om de dribbelaar van dichtbij te bekijken. 

Dat Ajax interesse toont in Edmilson is slecht nieuws voor andere Belgische clubs. Vooral AA Gent en Standard Luik zouden de 21-jarige Zuid-Amerikaan ook willen aantrekken in de winter. Daarnaast staat Edmilson volgens Het Laatste Nieuws ook op de schaduwlijsten van Anderlecht en Club Brugge. Die laatste twee ploegen zijn voorlopig minder concreet. Uit Turkije toont Bursapor interesse.

De middenvelder staat tot de zomer van 2016 onder contract bij STVV. Er is wel een optie in het contract aanwezig, waardoor de Vlaamse club de mogelijkheid heeft om de speler voor een extra seizoen te binden. Edmilson is bezig aan vierde seizoen bij STVV.