Bij Feyenoord vertrokken 'dikkertje' gaat avontuur in Rusland aan

Bij Feyenoord vertrokken 'dikkertje' gaat avontuur in Rusland aan

19-11-2015 09:01
6

Luke Wilkshire heeft drie maandan na zijn vertrek bij Feyenoord een nieuwe club gevonden. De voormalige verdediger van de Rotterdammers gaat aan de slag in Rusland bij Terek Grozny.

Op het eigen digitale thuis maakt Terek Grozny de komst van de 34-jarige Australiër bekend. De oud-Feyenoorder heeft in Rusland een contract voor een seizoen getekend met een optie voor nog een jaar. De overeenkomst tussen de club en de speler gaat per 1 januari in.

Wilkshire speelde vorig seizoen voor Feyenoord, maar afgelopen zomer werd besloten zijn contract in Rotterdam te ontbinden. Het hielp daarbij niet dat Wilkshire met overgewicht uit de vakantie kwam. Hij kwam in de Eredivisie (inclusief play-offs) achttien keer in actie. Wilkshire speelde ook acht Europese duels in de Europa League.

Zijn nieuwe avontuur bij Terek Grozny in Rusland is niet geheel nieuw, omdat hij eerder speelde voor Dinamo Moskou. Net als Dinamo speelt Terek Grozny op het allerhoogste niveau van Rusland. In de Premjer Liga staat Terek Grozny zesde.

De Aussie speelde in het verleden ook voor Middlesbrough, Bristol City en FC Twente.