CL: foutloos Zenit naar volgende ronde, Barcelona in zadel geholpen

CL: foutloos Zenit naar volgende ronde, Barcelona in zadel geholpen

24-11-2015 19:55
1

Zenit Sint-Petersburg heeft ook de vijfde groepswedstrijd in de Champions League tot een goed einde weten te brengen. De Russen waren thuis met 2-0 te sterk voor Valencia. BATE Borisov en Bayer Leverkusen deelden de punten (1-1).

Zenit Sint-Petersburg - Valencia 2-0
Zenit had de eerste vier groepswedstrijden allemaal gewonnen en kon zich vanavond daarom al plaatsen voor de knock-outfase van het miljoenenbal. De Russen slaagden in die missie. Oleg Shatov opende na een kwartier de score namens Zenit, waarna Artem Dzyuba in de slotfase aan alle onzekerheid een einde maakte. Valencia eindigde het duel met tien man, nadat Rúben Vezo tien minuten voor het einde een rode kaart kreeg.

Zenit is door de zege op Valencia zelfs al zeker van de groepswinst in poule H. De Russische topclub heeft liefst negen punten meer dan de Spanjaarden. AA Gent is derde en kan bij een zege op Olympique Lyon de tweede plaats overnemen van Valencia. 

BATE Borisov - Bayer Leverkusen 1-1
Dat het duel tussen BATE Borisov en Leverkusen in een puntendeling eindigde, zal vooral de Duitse club niet lekker zitten. Leverkusen kreeg in Wit-Rusland kans op kans, maar wist alleen te scoren via Admir Mehmedi. De middenvelder maakte twintig minuten voor tijd de openingstreffer van Mikhail Gordychuk ongedaan.

Beide teams schieten weinig op met het punt. Leverkusen staat derde met vijf punten uit vijf duels, terwijl BATE met een punt minder de vierde plaats bezet. FC Barcelona (koploper met tien punten) is door de puntendeling al door naar de volgende ronde. AS Roma heeft net als Leverkusen vijf punten, maar komt vanavond nog in actie in Camp Nou.