De Graafschap trekt in knotsgek degradatieduel met Cambuur aan langste eind

27-11-2015 21:51
13

SC Cambuur en De Graafschap hebben de veertiende ronde van de Eredivisie in stijl afgetrapt. In een knotsgekke degradatiekraker trok De Graafschap uiteindeijk aan het langste eind: 2-3.

Al vroeg moest scheidsrechter Danny Makkelie ingrijpen. Er werd namelijk vuurwerk op het veld gegooid door de bezoekers en om die reden moest de wedstrijd even worden gestaakt. Vlak daarna kwam De Graafschap op voorsprong via Peters, die optimaal profiteerde van een fout van Peersman. De ploeg zocht naarstig naar de 0-2 en met succes. Tien minuten voor de thee knikte Straalman de 0-2 tegen de touwen uit een vrije trap van Smeets. Nog voor de rust raakte De Graafschap de paal via El Jebli. Even later maakte Cambuur via Overgoor de aansluitingstreffer.

Het tweede bedrijf was een kleine tien minuten onderweg toen De Graafschap op ongelukkige wijze de 2-2 kreeg te verwerken. Will passeerde zijn eigen doelman. Vlak na de gelijkmaker was er een apart moment. Makkelie vond het geen goed pan om Ogbeche (bult op zijn hoofd) verder te laten spelen en op het advies van de leidsman kwam Houtkoop binnen de lijnen.

Vlak voor tijd kreeg De Graafschap een flinke tik te verwerken, want Pröpper kreeg een rode kaart. Of het terecht was, valt te betwijfelen. Even later kreeg De Graafschap een vrije trap, die onberispelijk werd ingeschoten door Tarfi. Zodoende zijn de eerste drie punten een feit voor de Doetinchemmers en wacht Cambuur na veertien duels nog altijd op haar eerste overwinning.