Pechvogel van NEC heeft 'stimulator' nodig om te herstellen van botbreuk

Pechvogel van NEC heeft 'stimulator' nodig om te herstellen van botbreuk

01-12-2015 08:17

NEC Nijmegen is Joshua Smits waarschijnlijk de rest van het seizoen kwijt. De keeper van de revelatie van de Eredivisie brak vorig jaar zijn pols, keepte gewoon door totdat het kampioenschap in de Jupiler League werd veiliggesteld en maakt nu gebruik van een botgroeistimulator.

Een aparte wijze van genezing, die nodig is voor de 23-jarige keeper. Hij werd in april aan zijn polsbreuk geopereerd, moest na een tegenslag in de zomer opnieuw onder het mes en weet na een controle van vorige week dat het bot nog niet goed is gegroeid. Dat stelt hij in de Gelderlander. "Dat is allemaal zeer teleurstellend, maar ik blijf optimistisch. Ik hoop dit seizoen nog wedstrijdminuten te maken. Dat kan ook bij het beloftenteam." Derde doelman Benjamin Kirsten verdedigt nu het doel van NEC, omdat ook Hannes Halldórsson geblesseerd is.

Smits moet in ieder geval rekening houden met drie maanden extra revalideren en krijgt hulp van de botgroeistimulator. "Elke constructieve bijdrage is in mijn voordeel. Het apparaat zit op mijn pols, is licht en geeft impulsen aan het gewricht. Ik merk weinig van het gebruik", aldus Smits. "Natuurlijk betreft dit slechts een gering percentage in de hele revalidatie. Ik doe dit, omdat ik keeper ben. Ik heb geen pijn en er is ook niet veel aan de hand. Maar ik heb nu eenmaal mijn handen en polsen nodig om mijn werk uit te voeren. Daarvoor is bot nog niet sterk genoeg. Het is zaak volledig te herstellen."