'Seedorf parkeert Engelse en Turkse interesse en keert terug naar Brazilië'

'Seedorf parkeert Engelse en Turkse interesse en keert terug naar Brazilië'

05-12-2015 12:34
1

Clarence Seedorf werd in 2014 ontslagen bij AC Milan en zit sindsdien werkloos thuis. Maar daar komt gauw verandering in, meldt Goal.com. De oud-speler van onder meer AC Milan, Ajax en Real Madrid kan namelijk aan de slag bij het Braziliaanse Cruzeiro.

De club is op zoek naar een nieuwe trainer, nadat Mano Menezes de boel achter zich liet voor een avontuur bij het Chinese Shandon Luneng. Die zoektocht heeft nu naar verluidt geleid naar Seedorf. De Braziliaanse competitie is geen onbekend terrein voor de ex-middenvelder. Van 2012 tot en met 2014 was hij als speler actief bij Botafogo. Onlangs liet Seedorf nog weten dat hij dolgraag in Engeland aan de slag wil als trainer. De afgelopen tijd werd zijn naam in verband gebracht met Newcastle United, Queens Park Rangers en Galatasaray.

Eerdergenoemde bron meldt dat Thiago Scuro, de technisch directeur van Cruzeiro, al het vliegtuig is ingestapt naar Milaan. Als het aan de Brazilianen ligt, wordt Seedorf zo snel mogelijk gepresenteerd als de nieuwe hoofdtrainer. De Braziliaanse Serie A is overigens bijna afgelopen. Cruzeiro staat na 37 duels op de achtste plek. Voor het laatste competitieduel neemt Cruzeiro het op tegen nummer vijf Internacional.