Wouters begrijpt PSV, Ajax én Feyenoord niet: 'Waarom contracteerde niemand hem?'

Wouters begrijpt PSV, Ajax én Feyenoord niet: 'Waarom contracteerde niemand hem?'

08-12-2015 20:09
3

Nana Asare is bezig aan een ijzersterk jaar in dienst van AA Gent. In het verleden speelde hij in de Ghanese opleidingstak van Feyenoord, waarna de 29-jarige linksback een aantal jaar uitkwam voor FC Utrecht.

In de Domstad ontpopte Asare zich tot aanvoerder en na vier jaar maakte hij de overstap naar Gent. Bij de kampioen van België is hij een vaste waarde én oogst hij wekelijks lof met zijn oerdegelijke spel. Jan Wouters is daar trots op. De huidige assistent-trainer van Feyenoord was bij Utrecht zijn trainer.

"Nana is een introvert en rustig type, die respect afdwong door zijn manier van voetballen en zijn geweldige profmentaliteit. Als aanvoerder was Nana niet constant aanwezig in de kleedkamer, maar door zijn zachtaardigheid zorgde hij voor een grote verbondenheid", vertelt Wouters aan Voetbal International.

De oud-international vindt dat clubs als Ajax, PSV en Feyenoord hebben zitten slapen. "Ik begrijp nog altijd niet waarom geen enkele topclub hem contracteerde, want we spreken hier over een echte allrounder met een individuele actie. Nana kan de hele linkerflank bestrijken. En qua tactisch denken pikte Nana alles verbluffend snel op."