Nieuwe club na 'teleurstellende' Willem II-tijd: Nog niet aan mijn top

Nieuwe club na 'teleurstellende' Willem II-tijd: "Nog niet aan mijn top"

09-12-2015 16:22
1

Wiljan Pluim neemt de wijk naar Vietnam. Woensdag tekende de Nederlander, die zin heeft in het nieuwe avontuur, een contract voor één seizoen bij regerend landskampioen Binh Duong FC.

Pluim werkte een succesvolle stage af in Vietnam, nadat in augustus zijn contract bij Willem II werd ontbonden. "Ik wilde na een teleurstellende tijd bij Willem II een mooi avontuur aangaan, het liefst ver weg. Aanbiedingen uit Oost-Europa heb ik afgeslagen, dat trekt mij totaal niet", vertelt hij aan FOX Sports.

"Mijn zaakwaarnemer Robert Postma zei dat ik geduld moest hebben en daar ben ik hem dankbaar voor. Toen hij met Binh Duong FC aan kwam zetten, ben ik mij in de club en het land gaan verdiepen."

Pluim raakte steeds enthousiaster. "Het is de grootste club van Vietnam, meervoudig kampioen. Ik wil een zo goed mogelijk seizoen draaien en heb de ambitie om in Azië een stap voorwaarts te maken. Ik ben pas 26 jaar, zit zeker nog niet aan mijn top. Ik ga straks onder meer in de Aziatische Champions League spelen, daarin wil ik mij laten gelden."