Eindhoven profiteert van succes PSV: "En voor de club is dit zo belangrijk"

10 december 2015 om 23:41

Het Europese succes van PSV heeft positieve gevolgen voor de omliggende cafés, restaurants en de FANStore van PSV. Bovendien staat er door de overwintering een topaffiche op het programma, wat voor de fans een mooie awayday betekent. 

"Dit is zo’n goed gevoel, man", vertelt Erik Swinkels van eetcafé De Verlenging, gevestigd in het Philip Stadion, aan De Telegraaf. "Niet alleen voor iedereen in de club, maar voor de hele stad. Het was zo lang geleden. Al die magere jaren, daarna het kampioenschap en nu dit. Het is geen opluchting, het is een ontlading. Je voelt de flow overal. Hier in het stadion ga je nu fluitend naar je werk. Het positieve gevoel trekt overal in door."

Ook supportersbegeleider André Coensen zit met zijn gedachten nog bij de thriller van dinsdagavond. "Het was niet te harden, zo spannend. Maar mensen hadden vertrouwen en dat is wel eens anders geweest. Maar we zijn supertrots. We krijgen wel eens het verwijt dat we bioscooppubliek zijn, nou, dat is dus niet zo. Ik hoor ook van trainer Cocu dat het echt gevoeld wordt door de spelers dat er zo’n stadion achter je staat. Het is ook geweldig voor de regio. je staat Europees weer op de kaart. De slimste regio van de wereld kan ook goed voetballen. Het geeft een boost. Laat nu Bayern München maar komen. Lekker groot stadion, zodat we er met duizenden naartoe kunnen."

Oud-PSV'er Theo Lucius vult aan: "Zeker was ik er gisteravond bij. Man, dit is top voor de club en de stad. Iedereen was in extase, dat geeft extra energie. En voor de club is dit zo belangrijk. Je telt weer mee. Het levert direct geld op, maar wat dacht je van de transferprijzen van de spelers. Die stijgen ook bij zoiets. En Eindhoven als stad telt weer mee." Ook in de FANStore loopt het beter, vertelt verkoper Marco Schrik. "Zeker, de laatste tijd gaat het alleen maar beter. Dat merk je aan alles. Veel Eindhovenaren hebben de lach op hun gezicht. Ons cluppie telt weer mee", besluit hij.