Ajax-plannen werken niet volgens Veltman: Dan moeten ze wel vrij staan

Ajax-plannen werken niet volgens Veltman: "Dan moeten ze wel vrij staan"

11-12-2015 07:48
10

Ajax wist ook zijn derde thuiswedstrijd in groep A van de Europa League niet te winnen. Na de 2-2 tegen Celtic en de 0-0 tegen Fenerbahçe, kwam de equipe van Frank de Boer donderdag niet verder dan een 1-1 remise in het duel met Molde FK. Joël Veltman baalt.

De Noren staan in eigen land slechts zesde, maar gaan wel als groepswinnaar door naar de laatste 32 van de Europa League. Dat terwijl Ajax afdruipt. "Dit vraagt wat anders dan wat er in de Eredivisie wordt gevraagd. Europese wedstrijden staan op zich", vertelt Joël Veltman in gesprek met AjaxPrimeur. "We hebben de bal, maar daar heb je niets aan in Europa. Je moet hem erin schieten."

Ajax begon nog aardig en leek het duel na de openingstreffer van Donny van de Beek onder controle te hebben. "Maar wij helpen hun in de wedstrijd doordat we een paar keer slordig waren. Na de 1-1 waren we het even kwijt. Dan moet je mentaal sterk zijn en het snel weer oppakken. Misschien is het ervaring, maar dat deden we niet."

Ook in de slotfase stichtten de Amsterdammers nauwelijks gevaar. "Wij wilden veel ballen bij Mitchell Dijks en Ricardo van Rhijn krijgen, zodat zij de bal erin konden gooien." Dat lukte echter niet. "Mitchell en Ricardo moeten wel vrij staan om die bal erin te gooien." Desondanks ging Ajax niet opportunistischer spelen. "Misschien moesten we dat doen", erkent Veltman tot slot.