Update: Niet NEC maar Schotse club contracteert 71-voudig international

Update: Niet NEC maar Schotse club contracteert 71-voudig international

11-12-2015 10:21
8

NEC Nijmegen heeft Eiji Kawashima op het oog als doelman. De 71-voudig Japans international van 32 jaar is transfervrij en is volgens de Gelderlander zelfs nadrukkelijk in beeld bij NEC.

De Eredivisie-sensatie, vorig seizoen nog kampioen in de Jupiler League, heeft behoefte aan een nieuwe doelman. Dit komt doordat zowel Joshua Smits als Hannes Halldorsson uit de roulatie is. Daarnaast brak de club onlangs met Benjamin Kirsten, die allerlei nieuwe eisen had op het moment dat hij begon te spelen. NEC werkte niet mee en heeft nu alleen Marco van Duin nog beschikbaar.

Kawashima speelde met Japan op het WK 2010 en WK 2014. Hij was tot afgelopen zomer doelman bij Standard Luik, dat het contract van de sluitpost niet verlengde. Een overstap naar Dundee United ging niet door en nu is NEC dus in de race om hem op te pikken. Eerder was Kawashima doelman bij Lierse SK, Nagoya Grampus Eight en Kawasaki Frontale.

Update 10:16 uur:
NEC grijpt naast de Japanse keeper Eiji Kawashima. The Courier meldt dat Dundee United toestemming heeft gekregen van de Schotse voetbalbond om de 32-jarige doelman te contracteren. De nummer zeven van Schotland had moeite met het verkrijgen van een werkvergunning voor de doelman, maar dat is inmiddels gelukt. De verwachting is dat Kawashima volgend weekend tegen Inverness zijn debuut kan maken voor Dundee.