Van der Meyde gaat het gevecht aan en betreedt plots de ring als kickbokser

Van der Meyde gaat het gevecht aan en betreedt plots de ring als kickbokser

11-12-2015 09:15
3

Andy van de Meyde is bezig aan een opmerkelijke carrièreswitch. De oud-voetballer van Ajax wil furore maken als kickbokser en zal op 9 april zijn debuut maken in de ring, tijdens het Beast of the East-gala in Zutphen.

"Ik ben altijd gek geweest van vechtsporten", legt Van der Meyde uit in De Stentor. "Het is hard werken en je bent op jezelf aangewezen in de ring. Dat trekt me aan en blijkbaar is de afgelopen maanden gebleken dat ik er wel wat van kan.''

Van der Meyde traint nu onder Faldir Chahbari, een vijfvoudig wereldkampioen. "Hij ontwikkelt zich sterk. Ik ben vier keer per week met 'm bezig nu en hij is heel erg fit. Zijn mentaliteit maakt hem sterk. Andy is van nature een knokker en dat kan hem als kickbokser een heel eind brengen", stelt zijn trainer.

De oud-speler van Ajax heeft in ieder geval zin in zijn pot op 9 april. Bang voor een afgang is hij niet. "Ben je gek? Ik heb de beste trainer van Nederland. Die laat me echt niet verzuipen. Ik ben er dan klaar voor om de ring in te gaan."