Altidore lyrisch over PSV'er: Eén van de beste met wie ik heb gespeeld

Altidore lyrisch over PSV'er: "Eén van de beste met wie ik heb gespeeld"

12-12-2015 14:40
2

Jozy Altidore (26) scoorde tussen 2011 en 2013 liefst 39 keer in 67 Eredivisie-duels namens AZ. Het leverde de Amerikaanse spits een fraaie transfer op naar de Premier League. Bij Sunderland mislukte de international echter volledig. 

De balans na anderhalf jaar bij Sunderland: 52 duels en slechts drie goals. Van een mislukt avontuur wil Altidore echter niet spreken. "Een mislukking zou ik het zeker niet noemen. Natuurlijk, statistisch gezien had het beter gekund bij Sunderland, maar er zijn heel veel positieve dingen die ik meeneem van mijn tijd daar", aldus de aanvaller in gesprek met AZ Fanpage. 

Sunderland verkocht hem na anderhalf jaar aan Major League Soccer-club Toronto FC. "De stad is prachtig, de supporters zijn gepassioneerd en de organisatie is op elk niveau eerste klasse. Maar ik laat altijd alle deuren open, dus ook die van een terugkeer naar Europa. Ik ben dan ook benieuwd wat de toekomst mij zal brengen, zowel op als buiten het veld."

Altidore wil ook nog wel iets kwijt over Adam Maher, met wie hij bij AZ een sterk duo vormde. De middenvelder van PSV zit in een moeilijke fase van zijn carrière. "Adam is zo’n begaafde speler. Hij is zonder twijfel één van de beste spelmakers met wie ik heb samengespeeld, op welk niveau dan ook. Wij zijn natuurlijk op hetzelfde moment en onder dezelfde omstandigheden vertrokken uit Alkmaar dus ik weet wat hij doormaakt in Eindhoven. Hij is slim genoeg, en heeft meer dan genoeg talent om zich hier uit te knokken en een nóg betere speler te worden."