Harde woorden na wanprestatie in Eredivisie: 'Beschamend, doodse stilte'

Harde woorden na wanprestatie in Eredivisie: 'Beschamend, doodse stilte'

13-12-2015 15:15

De Graafschap kreeg zaterdag een flinke tik te verwerken. Met elf man waren de Doetinchemmers niet in staat om een zwalkend tiental van FC Twente te verslaan. Het werd zelfs een wanprestatie, want met een man meer slikte De Graafschap nog twee tegengoals - en een nederlaag: 2-1.

Bart Straalman, verdediger van De Graafschap, baalde flink. "Als je bijna zestig minuten met een man meer speelt en je komt nog met 1-0 voor, dan is het bijna beschamend wat we laten zien. Dit kan niet. Je weet van tevoren dat het hier niet lekker loopt. Zij hadden tien man, dat hadden we moeten uitspelen. Maar je had het idee dat zij dreigender waren", luidde het oordeel van Straalman tegenover Omroep Gelderland.

"In de kleedkamer was er eerst doodse stilte. Dan wordt er natuurlijk wel even wat gezegd. Maar vooral stilte", aldus Straalman. Zijn trainer Jan Vreman was ook niet blij, zo liet hij bij FOX Sports zien: "We wilden blijkbaar niet winnen." Hij werd gevolgd door captain Ted van de Pavert. "Het was een wanprestatie, we zetten enorm slecht druk. Twente stichtte met een man minder nog meer gevaar. Er ging bij ons enorm veel fout."