Smeuïg akkefietje tussen Memphis en Van Persie onthuld: Ben je weer bezig?

Smeuïg akkefietje tussen Memphis en Van Persie onthuld: "Ben je weer bezig?"

Gepubliceerd: donderdag 17 december 2015 om 12:33do 17-12-2015 om 12:33

Danny Blind verbaasde in oktober vriend en vijand door Oranje-aanvaller Robin van Persie te passeren voor het EK-kwalificatieduel met Kazachstan. Al snel ontstond er een hardnekkig gerucht over een akkefietje op de training van het Nederlands elftal tussen de Fenerbahçe-spits en collega Memphis Depay. Voetbal International denkt te weten wat er zich precies heeft afgespeeld tijdens een oefensessie. 

'Blind laat zijn spelers elf-tegen-elf spelen, het is de laatste test voordat de groep aan de acht uur durende vlucht begint richting Astana. De opstelling zit in zijn hoofd, als de sfeer kort voor het einde van de partij omslaat. Memphis speelt zich knap vrij en hoeft de bal alleen maar breed te leggen op Robin van Persie. Het zou de meest logische pass zijn, een zeker doelpunt, alleen kiest de jonge aanvaller een andere oplossing: hij hakt de bal naar de opkomende Jairo Riedewald, die overschiet: weg kans', tekent het weekblad op. 

'Van Persie kan het niet geloven. Er ontstaat een discussie op het veld die doorgaat tot tijdens het diner. Volgens ingewijden vraagt Van Persie of Memphis misschien denkt een grote jongen te zijn, waarop de jongeling retourneert met de vraag of grote jongens bij Fenerbahçe spelen... Blind grijpt in. Ben je weer bezig?, zegt hij tegen Van Persie.'

Blind zou na het incident 'helemaal klaar' zijn geweest met de voormalig sterspeler van Arsenal en Manchester United. Van Persie mocht in en tegen Kazachstan niet aan de aftrap verschijnen en ontbrak een maand later in de voorselectie van Oranje, evenals Memphis. Laatstgenoemde werd later alsnog opgeroepen. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws