NEC mag toch nog hopen op komst van droomkandidaat voor keepersvacature

NEC mag toch nog hopen op komst van droomkandidaat voor keepersvacature

21-12-2015 11:30

NEC is door de blessures van doelmannen Hannes Halldórsson en Joshua Smits al een tijdje op zoek naar een nieuwe keeper. De zoektocht kwam uit bij Eiji Kawashima, de transfervrije 32-jarige doelman uit Japan. Hij leek vorige week bij Dundee United te gaan tekenen, maar dat is nog niet gebeurd.

Zodoende mag NEC blijven hopen op de komst van Kawashima, zo weet De Gelderlander. De 71-voudig international had problemen met het verkrijgen van een werkvergunning in Schotland, maar dat probleem leek opgelost te zijn, waardoor hij kon gaan tekenen bij Dundee. Britse media meldden dan ook dat het zo goed als zeker was dat de Schotse middenmotor Kawashima zo snel mogelijk binnen zou halen. Dat is niet vooralsnog niet gelukt.

Mocht de Japanner alsnog tekenen bij Dundee, dan heeft NEC ook andere kandidaten op het oog om het keepersgilde te versterken. Momenteel is alleen Marco van Duin beschikbaar, die aan het seizoen begon als vierde doelman. Naast de blessures van Halldórsson en Smits werd tweede keeper Benjamin Kirsten onlangs weggestuurd door trainer Ernest Faber.