Excelsior-verdediger verbeet de pijn: Toen bleek dat ik twee liesbreuken had

Excelsior-verdediger verbeet de pijn: "Toen bleek dat ik twee liesbreuken had"

22-12-2015 12:05
3

De eerste tocht van Bas Kuipers deze week was naar het ziekenhuis. De verdediger van Excelsior speelde al enige tijd met twee liesbreuken, maar stelde een operatie desondanks uit tot de winterstop.

"Ik liep al langer rond met liesklachten", zegt Kuipers op de website van de Kralingers. "Na overleg met de medische staf heb ik onderzoek laten verrichten en toen bleek dat ik twee liesbreuken had." Toch werd besloten een operatie uit te stellen. "Er waren momenten dat ik flink wat pijn had, maar uiteindelijk heb ik het toch vol kunnen houden. Dat was soms best lastig, want ik speelde en wilde dat dus niet als excuus gebruiken."

Wedden

Meer odds

Kuipers miste in de eerste seizoenshelft geen competitieduel van Excelsior, dat de veertiende plaats bezet in de Eredivisie. "Ik ben wel blij dat de operatie nu achter de rug is", laat de linksback, die in de zomer van 2014 overwkam van Ajax, weten. Zijn herstel neemt vier tot zes weken in beslag. "De eerste wedstrijden na de winterstop komen te vroeg, maar ik hoop er zo snel mogelijk weer bij te zijn."