Update: Ten Cate keert na twee jaar officieel terug in het trainersvak

Update: Ten Cate keert na twee jaar officieel terug in het trainersvak

Gepubliceerd: maandag 28 december 2015 om 20:57ma 28-12-2015 om 20:57

Het heeft er alle schijn van dat Henk ten Cate een nieuwe klus als trainer te pakken heeft. Op Twitter verscheen een foto van de oud-trainer van Ajax bij het complex van Al-Jazira uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Ten Cate zit al sinds 2013 zonder club, toen hij besloot te stoppen bij Sparta Rotterdam. Daarvoor kende de Amsterdammer een rijke loopbaan. Zo was hij assistent-trainer van Frank Rijkaard bij FC Barcelona en vervulde hij diezelfde rol onder Avram Grant bij Chelsea.

In Nederland was hij een seizoen de hoofdtrainer van Ajax. Hij had de leiding op de befaamde, knotsgekke laatste speeldag, toen Ajax op één doelpunt het kampioenschap misliep.

Via clubs in het Midden-Oosten, China en Sparta gaat hij nu waarschijnlijk aan de slag bij Al-Jazira. Een club met onder andere bekende voetballers als Jefferson Farfán en Mirko Vučinić in de gelederen. In de Emiraten zal Ten Cate mogelijk zijn oud-pupil Ryan Babel treffen, die momenteel actief is bij Al-Ain.

Update: Ten Cate heeft officieel een contract getekend bij Al Jazira. De Arabische club meldt via Twitter dat de Nederlander dinsdag officieel zal worden gepresenteerd als nieuwe coach.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Ajax Al Jazira Club

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws