Update: Zuid-Amerikanen houden iedereen voor de gek met 'transfer' Ronaldinho

Update: Zuid-Amerikanen houden iedereen voor de gek met 'transfer' Ronaldinho

Gepubliceerd: maandag 28 december 2015 om 19:28ma 28-12-2015 om 19:28

Ronaldinho heeft een nieuwe club. De 35-jarige Braziliaan heeft maandag een contract getekend bij Racing Club de Montevideo. Dat laat de Uruguayaanse club weten via de officiële kanalen. 

Ronaldinho en Racing Club zijn een samenwerking aangegaan tot juli 2016. Afhankelijk van de resultaten kan de Braziliaan daarna zijn verblijf verlengen. Fluminese was de laatste werkgever van Ronaldinho. In juli 2015 tekende de voormalig international bij de Braziliaanse topclub, maar amper drie maanden later werd het contract van de dribbelaar verscheurd. 

Ronaldinho maakte in Europa met name furore bij FC Barcelona. Die ploeg diende hij tussen 2003 en 2008. In dienst van Barça won Ronaldinho onder meer twee landstitels en één keer de Champions League. Later speelde de aanvaller nog voor AC Milan, voordat hij in 2011 terugkeerde naar zijn vaderland. Later volgden er nog avonturen bij Flamengo, Atlético Mineiro en het Mexicaanse Querétaro.

Update 19:28 uur
De transfer van Ronaldinho naar Racing Club lijkt een grap te zijn. 28 december is in Uruguay Dia de los Santos Inocentes, een Zuid-Amerikaanse equivalent van 1 april... De kans is dus zeer groot dat de Braziliaanse ster nog altijd zonder club zit. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws