Update: Emanuelson doorstaat keuring en keert officieel terug in Italië

Update: Emanuelson doorstaat keuring en keert officieel terug in Italië

03-01-2016 16:03
10

De 29-jarige Urby Emanuelson gaat onder voorbehoud van een positieve medische keuring aan de slag bij Hellas Verona. Het wordt zijn vierde Italiaanse club in vijf jaar tijd. Eerder speelde hij bij AC Milan, AS Roma en Atalanta Bergamo.

De linkspoot trainde in het voorbije halfjaar een tijdje mee bij Ajax, nadat hij in de zomer clubloos geraakte. Roma stelde geen prijs op de aanwezigheid van Emanuelson, die het bij Atalanta mocht proberen. Hij werd eind januari 2015 definitief overgenomen, maar tot een contractverlenging kwam het niet voor de Amsterdammer.

Nu is er licht aan het einde van een lange, donkere tunnel. Hellas, dat met acht punten de laatste plek in de Serie A bezet, wil Emanuelson de kans geven. Bij Hellas speelt onder meer de bekende Italiaanse spits Luca Toni, die inmiddels 38 jaar oud is. Emanuelson speelde in het verleden zeventien interlands voor het Nederlands elftal.

Update 16.03: Urby Emanuelson mag zich sinds zondagmiddag officieel speler van Hellas Verona noemen. De hekkensluiter van de Serie A meldt dat Emanuelson, die clubloos was, maandag wordt voorgesteld aan de Italiaanse pers en het publiek. Het lijkt erop dat hij na het doorstaan van zijn medische keuring tot het einde van dit seizoen gaat tekenen.