Suarez rouwt: 'Bedankt dat je me de mogelijkheid gaf om op het WK te spelen'

Suarez rouwt: 'Bedankt dat je me de mogelijkheid gaf om op het WK te spelen'

04-01-2016 13:55
1

Luis Suarez heeft een triest bericht te horen gekregen. De Uruguayaanse fysio Walter Ferreira die Suarez klaarstoomde voor het WK 2014, is op 64-jarige leeftijd overleden. Op Instagram betuigt de aanvaller van FC Barcelona zijn medeleven.

'Vandaag hebben we meer dan een vriend verloren', begint Suarez. 'Hij was een vechter die, dag in dag uit, voor iedereen bezig was. Ik zal nooit vergeten wat je voor mij gedaan hebt, want je hebt veel dingen over het leven geleerd. Bedankt dat je me de mogelijkheid gaf om op het WK te spelen. Dankjewel voor alles wat je het voetbal hebt gegeven en bedankt voor wat een geweldig persoon je was. Mijn diepste gedachten gaan naar de familie. Dat je in vrede mag rusten Walter', zo laat Suarez op zijn Instagram weten.

Dat Suarez de fysio van Uruguay zo dankbaar is, komt vooral door het WK 2014. Ferreira zette zijn eigen behandeling voor kanker op een laag pitje om de spits van Uruguay te helpen met zijn herstel voor het WK. En Ferreira slaagde erin om Suarez klaar te stomen, want Suarez was fit voor de belangrijke wedstrijd tegen Engeland.

Daarmee mag de uitschakeling van Engeland destijds deels op het conto van Ferreira geschreven worden. Want de herstelde Suarez zorgde met zijn twee treffers voor de winst op de Engelsen.